2 sep 2010

Wat doen we als Huize Luzeiro?


Huize Luzeiro startte in 1992 in één van de grootste sloppenwijken van Belo Horizonte. Kinderen zwerven hier rond zonder veel om handen te hebben en lopen groot gevaar om bij criminele activiteiten betroken te raken. Ze hebben maar weinig mogelijkheden voor een goede opleiding, en vaak is er geen goed voorbeeld van gezonde familierelaties, waardoor er niet veel hoop is op een betere toekomst.Het doel is om hen mogelijkheden aan te bieden voor hen en hun families en een volledige verandering op zowel geestelijk, lichamelijk, intellectueel, emotioneel, sociaal en economisch vlak.

Het team, wat uit ongeveer 20 medewerkers bestaat, werkt niet alleen in deze sloppenwijk, maar wonen er ook. Zo evangeliseren en begeleiden ze de mensen, niet alleen door hun woorden, maar ook door het voorbeeld wat ze geven, hun leven.Voor de kinderen en tieners is er hulp bij hun werk voor school, handenarbeid, verschillende sporten, muziek en ook Bijbelstudies. Alles is gericht op het vormen van hun karakter d.m.v. Bijbelse principes. Verder werken we, als huis, samen met scholen, kerken, gezondheidsposten, wijkverenigingen en de overheid aan de ontwikkeling van de wijk op alle gebieden.



Als Huize Luzeiro van JmeO Belo Horizonte willen we met het werk met kinderen, tieners en families in ons wijkcentrum modellen aanreiken, die overgenomen kunnen worden door plaatselijke kerken en andere zendingsorganisaties. We verwachten de komende jaren honderden mensen te trainen, door middel van de Foundations in Community Development School die aangeboden wordt in Huize Luzeiro door ervaren werkers op dit gebied; door middel van vrijwilligerswerk en stagemogelijkheden in Belo Horizonte; en door middel van het geven van les en advies in Brazilië en in andere landen. Opdat soortgelijke wijkcentra vermenigvuldigd worden en het evangelie op een praktische en complete manier uitgedragen wordt, in de grote steden van Brazilië, Zuid Amerika en tientallen andere landen van de wereld.








Geen opmerkingen: