Tijs en Kelly

 Wij zijn Tijs en Kelly van den Brink. We werken sinds 2006 samen, als zendelingen, via Jeugd met een Opdracht (JMEO) in Belo Horizonte, Brazilië. JMEO is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie die in 171 landen werkzaam is. We werken voor Jeugd met een Opdracht in wijkcentrum Luzeiro (Lichthuis) in een grote favela (sloppenwijk).

Kelly van den Brink komt uit Brazile, uit de zuidelijke staat Paraná, uit een dorp dat Imbituva heet, en niemand ooit van gehoord heeft. Sinds juli 2006 woont ze in Belo Horizonte, waar ze sindsdien in de sloppenwijk werkt. Haar passies zijn fotografie, lezen (vooral romans en biografieen)en haar man, Tijs.   

Tijs van den Brink is nederlander, en woont sinds 1997 in Brazilie, waar hij destijds met zijn ouders is gekomen. Sindsdien is in hem de droom gegroeid om iets te doen voor de armen in de wereld. Zijn passies zijn voetbal (zowel het spelen, als het kijken van, en vooral Feyenoord [in Nederland, al is dat tegenwoordig niet zo makkelijk meer...], Cruzeiro [in Brazilie] en het Nederlands elftal), lezen (eigenlijk alles, van het telefoonboek tot en met de Bijbel, maar vooral sociologie, theologie, antropologie, filosofie, en alles wat met ontwikkelingswerk te maken heeft...), en zijn vrouw Kelly!    

Wereldwijd wonen miljoenen mensen in sloppenwijken. Ook in Brazilië is dit de trieste realiteit, zeker in de grote steden. Belo Horizonte is een van de miljoenensteden in Brazilië. We werken en wonen daar in de grootste sloppenwijk Cafezal, waar ongeveer 150.000 mensen wonen.

Net als in andere sloppenwijken wonen de mensen hier in een harde werkelijkheid. De favelas in Brazilië worden gekenmerkt door veel geweld, verslaving, gebroken gezinnen, slecht onderwijs, precaire woonsituaties, ziekte en werkeloosheid.

Vandaar dat, sinds 1992, Huize Luzeiro de deuren opent om in een schijnbaar hopeloze situatie hoop te brengen en te werken aan de ontwikkeling van de sloppenwijk die ons aan alle kanten omringt. Door de verschillende activiteitenprogramma’s die we hier hebben, worden kinderen, families en, door hen, de wijk bereikt met Gods liefde. We werken daarbij samen met de kerken, scholen en medische posten.

Verder leiden wij de cursus Foundations in Community Development (Fundamenten in Ontwikkelingswerk), een cursus van drie maanden die eens per jaar draait en christenen voorbereidt om ontwikkelingswerk te doen in arme gebieden en wijken, met het praktische voorbeeld van ons werk hier op Luzeiro.

Het is ons doel om, op een praktische manier, de mensen in de Braziliaanse sloppenwijken Gods liefde te laten zien. Zo willen we verandering brengen in alle gebieden van hun leven: geestelijk, sociaal, intellectueel, emotioneel en fysiek.

3 opmerkingen:

mia zei

Hallo thijs !
Ik probeer het maar wee eens.
Ik ga net zolang door tot het mij lukt!:)

Nou ik hoop dat deze rectie wordt goedgekeurd :D

Groetjes Mieja

mia zei

Hoe is dit mogelijk Thijs !! :D
Geweldig !

Tijs en Kelly zei

Hallo Mia,

ja, dit keer is je reactie er door gekomen! Ik weet niet precies waarom het soms zo moeilijk is om te reageren op blogspot. Mijn ouders lukt het ook nooit, maar ja. Bedankt voor je reactie!

Tijs en Kelly