Er is echter ook een groot aantal mensen die zich dit evenement ergens anders om herrinert. Ongeveer 60.000 vrouwen, na schattingen, werden net voor de maand die het WK duurt naar Duitsland gebracht.
Hoewel het overgrote deel van de wereldbevolking dit Duitsland via de televisie meebeleefde, was er ook een deel dat ging. Een deel dat naar Duitsland toeging om hun nationale team aan te moedigen en de finale in te schreeuwen. Omdat een gemiddelde wedstrijd nog geen twee uur duurt, was er genoeg tijd voor verdere behoeftes van dit deel van de wereldbevolking. Behoeftes in de vorm van vrouwen, in seks. Om hierin te voorzien zijn er 60.000 vrouwen ingevoerd. 60.000 vrouwen die voorzagen in de behoeftes van de mannelijke ‘voetbalfan’. Deze vrouwen waren niet Duits en deze vrouwen wilden niet naar Duitsland toe. Deze vrouwen hebben hoogst waarschijnlijk geen wedstrijd gezien. Waarschijnlijk herrineren zij zich de kopstoot niet, en weten ze ook niet wat de uitslag van de finale was. Zij hadden geen keus.
Vier jaar later keek
niemand meer naar Duitsland om, met z’n allen vestigden wij onze aandacht op
Zuid Afrika. De finale was wat interessanter (voor ons als hollanders dan…). Elke wedstrijd werd het spannender. Eerst de groepsfase, achtste final, kwart finale de prachtige wedstrijd tegen Brazilie, voor ons hier in Brazilie toch wel een heel erg mooi moment toen Sneijder ineens die tweede bal inkopte. De toch spannende wedstrijd tegen Uruguai in de halve finale, en ineens stond
Oranje in de finale. Ja, we herrineren ons waarschijnlijk allemaal het
doelpunt van Iniesta in de verlenging nog wel. Jammer...
Maar behalve het voetbal, herhaalde het verhaal van de vrouwen zich ook. Iemand zei dat het er in Zuid Afrika zelfs nog veel meer geweest zijn. Een plaatselijke zendeling heeft ons een nummer van ongeveer 140.000 vrouwen doorgegeven. Zij waren niet
Zuid Afrikaans en wilden niet naar Zuid Afrika toe.2014, Brazilië… het land van de samba, carnaval en de Amazone, maar ook het land van de prostitutie en van de vrijwel naakte vrouwen op het strand. Als dit verhaal van de 60.000 vrouwen zich in Duitsland afspeelde, zich zelfs vermeigvuldigde in Zuid Afrika, dan gaat dit zeker opnieuw verteld worden in 2014 in Brazilië, het land van…?
2011 is nog niet het jaar van het ‘voetbalfeest’ en het verhaal van duizenden vrouwen. 2011 is het jaar dat onze basis in Belo Horizonte 25 jaar bestaat. De viering, die vandaag begint, zal niet worden gekenmerkt door een groot feest met taart, herinneringen van vroeger, ballonnen en zelfverering. In plaats hiervan geeft de basis iets aan God, als dank. Als dank voor 25 jaar voorziening, leiding en bescherming, biedt de basis een conferentie aan tegen handel in mensen. Handel in mensen vindt nog steeds plaats, niet alleen om de vier jaar tijdens de wereldbeker. Nog steeds zijn er mensen die verkocht worden, tegen hun zin in.
Met deze conferentie willen we dit onder de aandacht brengen in Brazilië. Het zou toch geweldig zijn als Brazilië hier tegen ingaat. Geweldig, als tegen de verwachting van de wereld in, het verhaal van de duizenden vrouwen eindelijk eindigen kan. Dat er eindelijk een bewustwording komt onder de wereldbevolking, dat dit niet langer rechtvaardigen kan. Ik hoop dat in 2014 de eerste stappen gezet zullen worden om dit boek voor vele duizenden vrouwen dicht te slaan. Dat ze het volgende WK gewoon mee kunnen supporten, een ieder voor eigen land. Dat het WK werkelijk een feest zal zijn.
Wilt u mee bidden dat deze conferentie ons zal helpen hier wat aan te doen in de stad en het land waar we werken?