7 okt 2011

Het gebed van Mariah

Woensdag was het de laatste dag van onze conferentie en trainingsdagen over mensenhandel. Het is afschuwelijk te zien hoe diep verloren mensen zijn. Het lijkt soms  alsof er geen eind aan de slechtheid van mensen komt. Hoe kan iemand een klein kind van 5, 7 of 10 jaar mishandelen? Hoe kan iemand een mens gevangen houden en al haal waarde, leven, dromen, ja haar wereld van haar afnemen? Hoe is het mogelijk dat iemand het leven van een kind of volwassene vernietigd, om haar eigen donkere, afschuwelijke wensen te vervullen? Ja, zonder God kan de mens erg diep vallen...  

Maar ik zie hoop. Want er is natuurlijk hoop, al leven we in een zieke wereld. Jezus is gekomen, gestorven en weer opgestaan. En al is het nog veel te weinig, er zijn wel mensen die opstaan voor de vrijheid en waarde van anderen.
Tijdens de trainingsdagen heb ik een verhaal gehoord dat me geraakt heeft. Het verhaal van Mariah, een amerikaans meisje, 5 jaar oud. Het werd verteld door Kevin Austin, van "Not for Sale". Hij is namelijk voorganger, en betrekt zijn kerk in programmas tegen de mensenhandel en moderne slavernij. Mariah, en haar ouders maken deel uit van zijn kerk. Ze heeft al meerdere verhalen gehoort over mensen die slaven zijn, en zelfs kinderen net als zij, die moeten werken.   

Eens hadden ze een programma in de kerk dat "Free2walk"  (Vrij om te wandelen) heet. Dit is een soort sponsorloop, dat tegelijkertijd ook meewerkt om de aandacht van mensen voor het onderwerp te trekken. Mariah ging mee, op haar fietsje, met haar ouders, om ook voor de vrijheid te wandelen. 's Avonds, voor ze naar bed ging, sprak ze dit gebed uit: Lieve Jezus, dank U wel dat we vrij zijn om te wandelen, rennen en fietsen. Maar we zijn ook verdrietig, en U ook, want er zijn veel kinderen die niet vrij zijn. Wilt U deze kinderen helpen te weten dat U dicht bij ze bent en dat U in hun hartje wilt wonen? Help ze dat ze niet zo verdrietig hoeven te zijn, en dat ze vrij zullen worden." Elke avond bid ze voor mensen in de moderen slavernij. Ook heeft ze mee gebeden voor het "Not for Sale" team, dat hier in Brazilie was, dat ze kunnen helpen de slaven in Brazilie te bevrijden!

Op school leerde Mariah tot honderd te tellen. Toen vroeg de juf aan haar kleine leerlingen: "Wat zouden jullie met U$100 dolar doen?" Mariah antwoorde meteen: "Als ik U$100 dolar had, zou ik dat geld gebruiken om slaven te bevrijden!"  

Kevin Austin vertelde dit verhaal tijdens een preek, en toen gebeurde er iets verrassends! Meerdere mensen zochten Mariah op aan het eind van de dienst en gaven haar U$100 briefjes. Aan het eind had ze U$400. En, zo gezegt zo gedaan, liep ze ermee naar Kevin toe, die enkele dagen later naar Thailand zou gaan, en hij heeft Mariah's U$400 dolar aan een project gegeven dat met de bevrijding van mensen uit de slavernij werkt.

En wij, als volwassenen, zouden het voorbeeld van dit 5 jaar oude meisje moeten volgen! Wat kan ik of u vandaag doen om de slavernij wereldwijd af te schaffen? Onze keuzen hebben invloed op het leven van anderen. Laten we onze levensstijl veranderen, en met ons leven opstaan om de zwakkeren te verdedigen.

De training is afgerond, maar we zullen doorgaan om hierover te spreken, en door te geven wat we leren en zien. We willen ons blog blijven gebruiken tegen de mensenhandel. Daarom zal ik een foto in de rechter column zetten waar u meer informatie over mensenhandel zult kunnen vinden. Ons gebed is dat we deze realiteit zullen veranderen en daarom beginnen we met wat we al in onze handen hebben! 

Geen opmerkingen: