9 mei 2012

Luzeiro – 20 jaar in de favela Cafezal!



Eind april is de 20ste verjaardag van Luzeiro gevierd. Het was een groot feest, waar medewerkers, mensen die het project steunen, mensen uit de wijk en vrienden samen konden vieren wat God allemaal heeft gedaan door dit werk heen. De organisatieteam bestond uit medewerkers, studenten van de FCD, familie van de studenten en medewerkers uit andere huizen van YWAM. Zo’n feest voorbereiden is veel werk: er moest veel eten worden gemaakt, spelletjes worden klaar gezet en het huis moest worden versierd. Alle hulp was dus welkom.


Ongeveer 200 mensen hebben deel genomen aan dit feest. Hele families zijn gekomen en hebben het goed naar hun zin gehad met alle spelletjes en lekker eten. Zelfs de volwassenen deden mee met de spelletjes en hebben er ook erg van genoten. Het idee van het feest was, dat juist de mensen uit de wijk zouden komen om deze belangrijke dag met ons te vieren. In deze 20 jaar zijn er veel mensen naar Luzeiro gekomen en deze zijn ook erg gezegend door het werk. Zowel de mensen uit de wijk als de medewerkers en vrijwilligers zijn erg veranderd door het werk.


We bidden dat God Zijn wil en Zijn werk blijft doen hier op Luzeiro en in de wijk Cafezal. We weten dat veel mensen hard hebben gewerkt om dit huis te maken wat het vandaag is, maar natuurlijk is de enige echte verantwoordelijke voor al de zegeningen, de groei, de veranderede levens en alles wat er is gebeurd door dit werk heen, God! We zijn Hem dankbaar voor deze 20 jaar waar Hij de deuren van Luzeiro open heeft gehouden. 

De video hebben we tijdens het feest laten zien, en laat getuigenissen zien van mensen die hier wonen, en foto's van ons grote feest:


Aan het eind van het feest vertelde Felipe, de leider van Luzeiro, dat de reden van de bestaan van dit huis is dat God zoveel van ieder persoon van de sloppenwijk houdt en dat Hij een plan heeft voor hun levens. Felipe ging ook voor in gebed, wat gevolgd werd door ‘parabéns pra você’ (lang zal ze leven) wat gezongen werd door alle aanwezigen. Zoals gebruikelijk was er ook bij dit verjaardagsfeestje, aan het eind een heerlijk stuk taart voor iedereen.


Iedereen ging naar huis, blij dat ze deel hadden genomen aan dit leuke feest en dankbaar voor het 20 jarig bestaan van Luzeiro.


Geen opmerkingen: